Carolien Borgers is de nieuwe presentator ‘Muziekcafé’ op NPO Radio 2. Ze volgt per 3 oktober Daniël Dekker op, die het livemuziekprogramma jarenlang presenteerde.

Ze gaat het programma, net als Daniël deed, weer presenteren vanuit poppodium De Vorstin in Hilversum. Aldaar treedt elke zaterdag tussen 16:00 en 18:00 uur een band of artiest op. Vanwege het coronavirus zijn de optredens de komende maanden alleen nog toegankelijk voor een beperkt publiek.

‘Grote schoenen vullen’

“Ik kijk er naar uit om de grote schoenen van Daniël Dekker te vullen en iedere week het mooiste podium voor live muziek op de radio te maken met grote nationale en internationale artiesten en nieuw Nederlands talent”, laat Carolien weten.

De radiomaakster presenteert nu nog het nachtprogramma ”t Wordt Nu Laat’ voor WNL op Radio 2. Of ze daarmee stopt of doorgaat, is onduidelijk.

Bart Barnas, mediadirecteur van AVROTROS: “Carolien weet hoe het voelt om op een podium te staan en hoe te gek het is om datgene wat je maakt live aan de luisteraar te laten horen. Tevens verwacht ik dat door haar manier van interviewen de luisteraars nieuwe inzichten krijgt wie de muzikanten zijn, waar hun muziek voor staat en hoe die ontstaan is.”

Foto: Bullet-Ray van Olphen