Home Landelijke radio Jong talent centraal op Radio 4

Jong talent centraal op Radio 4

Jong talent staat tot en met aankomende vrijdag centraal op Radio4. In alle programma’s van de klassieke zender is deze week veel aandacht voor jonge klassieke talenten. Het programma Muziek aan Tafel (TROS) brengt elke dag van 18:00 tot 19:30 uur een debuut cd van een grote solist en fragmenten van het Nationaal Jeugdkoor. Elke avond krijgt een jonge, getalenteerde componist uitgebreide aandacht in Componist van de Dag (VARA).

Het thema van Jong Talent op Radio4 dit jaar is: ‘De Wedstrijden, je meten met anderen’. Muziek en wedstrijden, gaat dat samen? Wat is het belang van muziekwedstrijden? Hoe bereidt een jonge artiest zich voor op een concours? Wat doet een auditie met een jonge muzikant? Hoe kun je verschillende instrumenten of instrumentgroepen met elkaar vergelijken? Wat zijn de criteria voor een goede musicus? Op deze vragen en nog vele andere zoekt Radio 4 samen met experts en musici antwoorden.

De Radio 4 Avondconcerten staan ook in het teken van Jong Talent. Vanavond staat het Avondconcert (van 20:00 tot 23:00 uur) in het teken van jeugdorkesten. Morgenavond zendt de publieke klassieke zender een liveconcert uit van Het Debuut met de jonge Nederlandse violiste Sanne Hunfeld en pianist Maarten den Hengst vanuit de Kleine Zaal van Vredenburg (Utrecht). Woensdagavond heeft Radio 4 veel aandacht voor jonge Nederlandse componisten. Donderdagavond is de ontknoping van het Vriendenkransconcours 2007.

Op vrijdagavond is de finale van Jong Talent op Radio4 met een bijzonder concert in de Kleine Zaal van Vredenburg met Nederlandse topmusici, die dit seizoen van zich hebben laten horen. Optredende artiesten zijn Joris van den Berg, Lavinia Meijer, Marieke Steenhoek en Lucas (14 jaar) en Arthur (10 jaar) Jussen.

Vorig artikelNoordpool.FM: “Van huis uit geen milieufreak, heel groen of links”
Volgend artikelNachtjocks 3FM verslaan Koninginnenacht