Home Landelijke radio John de Mol voor derde keer Omroepman van het Jaar

John de Mol voor derde keer Omroepman van het Jaar


John de Mol is door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. De redactie van het mediavakblad reikte deze prijs voor de 21e keer uit in Podium de Vorstin in Hilversum. Het is niet de eerste keer dat de man achter Talpa Omroepman is geworden. In 1999 en 2005 kreeg hij de prijs ook.

"Afgezien van de strategisch sterke overname van SBS in samenwerking met Sanoma, die een zwaar stempel op het afgelopen mediajaar drukte – heeft De Mol (56) toch weer zijn eigen zender(groep) – de praktijk moet eerst nog uitwijzen of en hoe daar het tij wordt gekeerd. Maar de groei en impact van Talpa als productie- en distributiehuis staan buiten kijf en zijn een ongeëvenaard knappe prestatie, zeker in deze tijden van programmabezuinigingen", aldus het blad.

De Mol's Talpa Radio is sinds begin dit jaar eigenaar van Radio 538, Radio 10 Gold en Slam!FM. Daarnaast is hij succesvol met tv-programma's als The Voice of Holland.

De Omroepman kreeg de bijbehorende prijs (de Mediascope, een holografisch kunstwerk) overhandigd van Erland Galjaard. De programmadirecteur van RTL Nederland was de Omroepman van 2010.