Home Landelijke radio Provincie wil Omroep Brabant zelfstandig houden

Provincie wil Omroep Brabant zelfstandig houden


Als het aan provinciale staten van Noord-Brabant gaat, blijft Omroep Brabant een zelfstandige omroep. Een motie van die strekking, ingediend door de PvdA, heeft brede steun gekregen.

Volgens de PvdA bestaat de mogelijkheid dat de regionale omroepen in Nederland worden gecentraliseerd onder de vlag van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De kans bestaat dat Omroep Brabant dan de eigen tv-zender kwijtraakt omdat er beurtelings uitgezonden wordt op Nederland 3.

De motie, die ingediend werd door alle partijen, behalve GroenLinks en de PVV, roept het provinciebestuur op alles te doen voor het behoud van een onafhankelijke regionale omroep in Brabant.

"De VVD Tweede Kamerfractie heeft er nooit een geheim van gemaakt zo snel mogelijk van het derde publieke net af te willen", meent de PvdA. "Het creëeren van een Net van Niks past, nu een aantal andere pogingen om het derde net de nek om te draaien gepareerd werden door de omroepen, precies in het VVD-straatje. De regionale omroepen worden er de dupe van, want ze zullen met het Net van Niks ten onder gaan. De PvdA vind dat deze Haagse spelletjes zo snel mogelijk moeten ophouden. Omroep Brabant moet haar eigen net houden."

Vorig artikelJohn de Mol voor derde keer Omroepman van het Jaar
Volgend artikelJeroen Soer (55) overleden