Home Landelijke radio Joep Hahn nieuwe voorzitter Stichting Omroep Limburg

Joep Hahn nieuwe voorzitter Stichting Omroep Limburg


Joep Hahn wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Omroep Limburg. Hahn was de laatste burgemeester van Meerlo-Wanssum. Daarnaast was hij vice-voorzitter van de Stichting, die de zendmachtiging van de regionale omroep L1 beheert. Hahn volgt Servaas Huys uit Grubbenvorst op, die gisteren afscheid genomen heeft.

L1 maakt radio- en tv-programma's in opdracht van Stichting Omroep Limburg. De Stichting stelt het programmabeleid van de omroep vast. "Ik hoop dat niet de kijk- of luistercijfers de programmering gaan bepalen; dat niet vervallen wordt in behaagziek aanschurken tegen de gevestigde orde", zo zei Huys bij zijn afscheid. De kijk- en luistercijfers zijn zeker relevant; een roepende in de woestijn kan wel gelijk hebben, maar het zeker niet krijgen. Ook financieel succes is nodig. Zonder een sterke financieel-economische positie geen ruimte voor goede en soms experimentele programmering."

De aandelen van L1 zijn in handen van Stichting Omroep Limburg, de Limburgse kranten (Media Groep Limburg) en Attero. De twee bedrijven, MGL en Attero, hebben vorig jaar aangekondigd dat ze hun aandelen willen verkopen. Op dit moment wordt over de prijs van die aandelen onderhandeld. Huys over deze ontwikkeling: "De publieke omroep is er niet om commerciële aandeelhouders te gerieven. Iemand die aandelen heeft in een publieke omroep weet dat zijn dubbeltje nooit een kwartje wordt."

Vorig artikelCity FM wordt Arrow Classic Rock Noord
Volgend artikelWeek van de jaren 70 op Radio 5 Nostalgia