Home Landelijke radio Jeroen van Inkel veilt laaf voor goed doel

Jeroen van Inkel veilt laaf voor goed doel

Jeroen van Inkel gaat in ‘Rinkeldekinkel’ op Radio Veronica een uit zijn eigen tuin afkomstige tuin-laaf veilen voor een goed doel naar keuze. De hoogste bieder op de Laaf mag zelf bepalen voor welk goed doel de uiteindelijke opbrengst bestemd is.

Het idee voor de veiling ontstond vanochtend tijdens de ochtendshow. Van Inkel had onder druk van zijn collega’s de tuinlaaf meegenomen, nadat hij een paar weken geleden had opgebiecht al enkele jaren het als uiterst truttige beeld bekend staand object in de tuin te hebben staan. Van Inkel: “Naast behoorlijk creatieve suggesties over hoe ik de laaf aan een voortijdig en vooral gewelddadig einde kon helpen, kwamen er ook veel reacties van luisteraars die aangaven wel belang te hebben bij de laaf. We hebben toen besloten de laaf bij opbod te veilen voor een goed doel naar keuze.”

Wat de halve meter hoge laaf uniek maakt, is een finishing touch van de bekende DJ zelf: “De verf van het beeld was behoorlijk afgebladderd in de loop der jaren, dus heb ik onlangs de ogen opnieuw ingekleurd met viltstift. Daarmee is het een one of a kind laaf,” aldus Van Inkel. De laaf wordt gedurende deze en volgende week geveild, de winnaar van de veiling zal volgende week vrijdag bekend worden gemaakt in Rinkeldekinkel.