Home Landelijke radio Giel gebruikt opnieuw drugs in radioprogramma

Giel gebruikt opnieuw drugs in radioprogramma

Giel Beelen heeft vanochtend tijdens zijn uitzending op 3FM het nieuwe drug Explosion geslikt. Na het gebruik van de drug werd Giel erg opgefokt en had moeite om een gesprek te voeren. Ook ervaarde hij de muziek heviger dan normaal.

Een aantal jaar geleden presenteerde Giel ’s nachts het programma ‘De Dopeshow’. Tijdens de uitzendingen van het programma slikte hij alle drugs die er toen op de markt te krijgen waren. Nu Explosion een nieuw en populair drug in het uitgaansleven is geworden, meende Giel dat hij hiervan ook live in de ether de gevolgen van moest laten horen.

Explosion wordt verkocht in kleine buisjes met daarin een vloeistof die een sterke vanillegeur verspreidt. Aan de vanilleolie die waarschijnlijk in de buisjes zit, is ‘methylone’ toegevoegd. Dit is een afgeleide van MDMA, het werkzame middel in XTC-pillen. De gebruiker gaat zich hyperactief en euforisch voelen. De na-effecten van Explosion zijn aanzienlijk minder drastisch dan bij XTC. Mede daarom is het goedje nu erg pouplair.