Home Stations NPO Radio 2 Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte wordt geboren op 14 juni 1974 in het, toen nog, Overijsselse Emmeloord. Na de nodige strubbelingen haalt hij zijn havo-diploma en later ook het vwo-certificaat Engels. Al op jonge leeftijd is Jeroen geïnteresseerd in radio en televisie. Zo begint hij in 1989 zijn eigen radiostation. Jeroen studeert aan de School voor de Journalistiek in Zwolle, maar stopt daar na een jaar weer mee.

Hij begint in 1992 bij, het dan nog publieke, Veronica. Bij de zender maakt hij het radioprogramma ‘Club Veronica Trend’. Later is Jeroen een begrip bij de ochtendshow van Robert Jensen. De dj doet in het programma ‘Jensen in de Ochtend’ op Veronica FM allerlei typetjes na, waaronder Katja, Gerart en Bea. Daarnaast doet Jeroen voice-overwerk voor Veronica TV, op RTL4 en bij Fox Kids Network.

Middagshow op 3FM

In 2000 stapt Jeroen over naar BNN/3FM, waar hij co-host is van Ruud de Wild in het programma ‘Ruuddewild.nl’. Daarnaast is hij voice-over voor BNN op televisie. Als Ruud de Wild in 2004 aankondigt naar Radio 538 te gaan, besluit Jeroen echter niet mee te gaan. De middagshow bij 3FM blijven maken ziet hij echter ook niet zitten, omdat het afbreuk zou doen aan vier jaar ‘Ruuddewild.nl’. De radiomaker vertrekt in februari 2004 bij BNN om zich op televisiewerk bij Veronica te storten.

Jeroen maakt in de zomer van 2005 de overstap naar RTL Nederland, waar hij voor Yorin FM aan de slag gaat als sidekick bij ‘Stenders Vroeg Op’. Nadat Yorin FM tot Caz! wordt omgedoopt, krijgt Jeroen de ochtendshow ‘Môgge Jeroen’ voor zijn rekening. De dj presenteert de show een tijdje met Albert-Jan Sluis.

Naar Q-music

Als Caz! op 1 juli 2007 uit de ether gaat, vertrekt Jeroen bij de zender. In december van dat jaar wordt bekend dat de dj weer samen met Ruud de Wild een programma gaat maken. Vanaf maart 2008 zijn de twee samen te horen in de ochtend op Qmusic.

Ruud de Wild kondigt in september 2010 plotseling aan zijn contract bij Qmusic niet te verlengen. De Wild vertrekt naar Radio 538 en Jeroen blijft achter bij Qmusic. Hij vormt een nieuw team met Kristel van Eijk en Jasper de Vries en begint in november 2011 met een nieuw ochtendprogramma: de ‘Goeiemorgenshow’. Ook presenteert hij ‘Het Foute Uur’ op werkdagen tussen 9:00 en 10:00 uur.

NPO Radio 2

Op 6 april 2012 maakt Jeroen wereldkundig dat hij vertrekt bij Q-music. “Hoe lang wil ik nog ’s ochtends om half vier opstaan en elke avond om een uur of zeven helemaal moe op de bank zitten”, zegt de dj over zijn besluit. Twee maanden later duikt hij alweer op op de radio, ditmaal op Radio 6. Hij presenteert er diverse programma’s in het weekend.

Jeroen keert in januari 2013 terug bij Radio 2. Op zondagmiddag presenteert hij het programma ‘Hemelbestormers’ van de KRO, dat in 2015 wordt gewijzigd in ‘Bureau Kijk in de Vegte’. In januari 2016 krijgt de dj er een programma op de vroege zaterdagnacht tussen 04:00 en 06:00 uur bij: ‘License To Chill’, dat overkomt van het gestopte Radio 6.

Ochtendshow op Radio 2

Sinds juli 2018 is Jeroen weer dagelijks op Radio 2 te horen. Samen met Jan-Willem Roodbeen neemt hij de ochtendshow over van Gerard Ekdom, tussen 6:00 en 9:00 uur. Jeroen blijft ook zijn programma op zondag presenteren.

Jeroen wint in 2019 de RadioFreak Award voor Beste Sidekick. Aan het eind van datzelfde jaar stopt hij met zijn programma ‘Bureau Kijk in de Vegte’ op zondag. “Het lijkt me pure luxe om voortaan één hele dag in de week vrij te zijn”, zo laat hij weten.

Foto: Linda Stulic | NPO Radio 2