Home Stations NPO Radio 2 Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte wordt geboren op 14 juni 1974 in het, toen nog, Overijsselse Emmeloord. Na de nodige strubbelingen haalt Kijk in de Vegte het havo-diploma en later zelfs het vwo-certificaat Engels. Al op jonge leeftijd is Kijk in de Vegte geïnteresseerd in radio en televisie. Zo begint hij in 1989 zijn eigen radiostation, waar hij zijn eerste programma’s maakt. Kijk in de Vegte studeert aan de School voor de Journalistiek in Zwolle, maar stopt daar na een jaar weer mee.

Kijk in de Vegte begint in 1992 bij, het dan nog publieke, Veronica. Bij de zender maakt hij het radioprogramma ‘Club Veronica Trend’. Later is Kijk in de Vegte een begrip bij de ochtendshow van Robert Jensen. De dj doet in het programma ‘Jensen in de Ochtend’ op Veronica FM allerlei typetjes na, waaronder Katja, Gerart en Bea. Daarnaast doet Kijk in de Vegte voice-overwerk voor Veronica TV, op RTL4 en bij Fox Kids Network.

Middagshow op 3FM

Op 1 Februari 2000 stapt Kijk in de Vegte over naar BNN/3FM, alwaar hij co-host wordt van Ruud de Wild in het programma ‘Ruuddewild.nl’. Daarnaast is Kijk in de Vegte voice-over voor BNN op televisie. Als Ruud de Wild in 2004 aankondigt naar Radio 538 te gaan, besluit Kijk in de Vegte niet mee te gaan. De middagshow bij 3FM blijven maken ziet de dj echter ook niet zitten, omdat het afbreuk zou doen aan vier jaar ‘Ruuddewild.nl’. Kijk in de Vegte vertrekt daarom in februari 2004 bij BNN om zich op televisiewerk bij Veronica te storten.

Kijk in de Vegte maakt in de zomer van 2005 de overstap naar RTL Nederland, waar hij voor Yorin FM aan de slag gaat als side-kick bij ‘Stenders Vroeg Op’. Nadat Yorin FM tot Caz! wordt omgedoopt, krijgt Kijk in de Vegte de ochtendshow ‘Môgge Jeroen’ voor zijn rekening. De dj presenteert de show een tijdje met Albert-Jan Sluis.

Naar Q-music

Als Caz! op 1 juli 2007 uit de ether gaat, vertrekt Kijk in de Vegte ook bij de zender. In december van dat jaar wordt bekend dat de dj weer samen met Ruud de Wild een programma gaat maken. Vanaf maart 2008 zijn de twee samen te horen in de ochtend op Q-music.

Ruud de Wild kondigt in september 2010 plotseling aan zijn contract bij Q-music niet te verlengen. De Wild vertrekt naar Radio 538 en Kijk in de Vegte blijft achter bij Q-music. Hij vormt een nieuw team met Kristel van Eijk en Jasper de Vries en begint in november 2011 met een nieuw ochtendprogramma: de ‘Goeiemorgenshow’. Ook presenteert Kijk in de Vegte ‘Het Foute Uur’ op werkdagen tussen 9:00 en 10:00 uur.

NPO Radio 2

Op 6 april 2012 maakt Kijk in de Vegte wereldkundig dat hij vertrekt bij Q-music. “Hoe lang wil ik nog ’s ochtends om half vier opstaan en elke avond om een uur of zeven helemaal moe op de bank zitten”, zegt de dj over zijn besluit. Twee maanden later duikt Kijk in de Vegte alweer op op de radio, ditmaal op Radio 6. Op woensdagavond maakt hij het programma ‘Halve Soul’. Later verhuist Kijk in de Vegte naar het weekend van Radio 6: hij maakt hier iedere zaterdag- en zondagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur het programma ‘Licence To Chill’.

Kijk in de Vegte keert in januari 2013 terug bij Radio 2. Op zondagmiddag presenteert hij het programma ‘Hemelbestormers’ van de KRO, dat in 2015 wordt gewijzigd in ‘Bureau Kijk in de Vegte’. In januari 2016 krijgt Kijk in de Vegte er een programma op de vroege zaterdagnacht tussen 04:00 – 06:00 uur bij: ‘License To Chill’, dat overkomt van het gestopte Radio 6.

Ochtendshow op Radio 2

Sinds juli 2018 is Kijk in de Vegte weer dagelijks op Radio 2 te horen. Samen met Jan-Willem Roodbeen neemt hij de ochtendshow op de publieke zender over van Gerard Ekdom. Kijk in de Vegte blijft ook zijn programma op zondag presenteren.

Foto: Jasper Zwartjes | Radio 2