Jeroen Kijk in de Vegte is vandaag 30 jaar werkzaam bij de landelijke radio. Op 12 december 1992 begon hij bij het, dan nog publieke, Veronica. Bij de zender maakte hij het radioprogramma ‘Club Veronica Trend’. Daarna volgde een lange carrière. In zijn huidige programma, ‘Jan-Willem Start Op’ op NPO Radio 2, werd hij verrast door zijn vriend met bloemen. “Dat jullie eraan gedacht hebben. Ik had bitterballen besteld die ik zo uit wilde delen.”

De dj kijkt met het meeste plezier terug op alle mensen die hij heeft leren kennen. “Het is bijzonder wat ik allemaal tegengekomen ben. Niet alleen collega’s, maar ook artiesten en gekke mensen. Dat vind ik echt fantastisch.”

Als hem een moment gevraagd wordt te noemen, zegt hij: “Dat wij de RadioRing wonnen, dat was wel echt de kers op de taart. Ik heb ook zoveel gelachen overal. Dat je met buikpijn op de grond lag. Natuurlijk zijn er ook rare dingen gebeurd, zoals de moord op Fortuyn en dat er een man met een mes aan de balie stond. Maar ik ben blij dat ik me vooral de leuke dingen herinner en denk: wat ben ik toch een enorme geluksvogel dat ik zo met m’n neus vooraan heb mogen staan.”

Super-sidekick

Jeroen mag wel een soort super-sidekick genoemd worden. Eerst in de jaren ’90 aan de zijde van Robert Jensen bij Radio Veronica. Later maakt hij ook naam als sidekick van Ruud de Wild op 3FM en Qmusic en bij Rob Stenders bij Yorin FM en nu met Jan-Willem Roodbeen op NPO Radio 2.

Hij had ook eigen programma’s, zoals de ochtendshow bij Caz! en Qmusic. Daarnaast was hij te horen op Radio 6 en in 2015 kwam hij terecht bij Radio 2. Jeroen won in 2019 de RadioFreak Award voor Beste Sidekick.

Foto: Annemieke van der Togt