Jeroen Kijk in de Vegte is volgens het publiek de beste sidekick van Nederland. Zojuist werd hij verrast met de RadioFreak Award voor Beste Sidekick tijdens zijn uitzending op NPO Radio 2. “Wat eervol! Ik vind het heel gaaf, omdat ik voorgedragen ben door al die bazen van de radiozenders. En dat vervolgens de luisteraars zeggen: dat vinden wij ook.”

“Wat eervol”, reageert Jeroen

Via RadioFreak.nl kreeg Jeroen Kijk in de Vegte de meeste stemmen en liet hij Chris Bergström (Radio 538) en Niels van Baarlen (Radio Veronica), die ook genomineerd waren, achter zich. De prijzen gaan over het seizoen 2018 / 2019.

Loopbaan

Jeroen Kijk in de Vegte begon in in 1992 bij, het dan nog publieke, Veronica. Bij de zender maakt hij het radioprogramma ‘Club Veronica Trend’. Later is Jeroen een begrip bij de ochtendshow van Robert Jensen. De dj doet in het programma ‘Jensen in de Ochtend’ op Veronica FM allerlei typetjes na, waaronder Katja Schuurman, Gerard Joling en Bea. Daarnaast doet Jeroen voice-overwerk voor Veronica TV, op RTL4 en bij Fox Kids Network.

In 2000 stapt hij over naar BNN/3FM, waar hij co-host is van Ruud de Wild in het programma ‘Ruuddewild.nl’. Later werkt hij nog voor Yorin FM en Caz! om daarna weer samen met Ruud bij Qmusic uit te komen. Via Radio 6 komt hij in 2013 bij NPO Radio 2. In juli 2018 start hij samen met Jan-Willem Roodbeen in de ochtend.

Stemmen

Er werden dit jaar ruim 15.000 stemmen uitgebracht voor de RadioFreak Awards. RadioFreak.nl is al jaren dé nieuwssite over alles wat met radio te maken heeft. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten. De prijzen worden uitgereikt in zes categorieën.

Nominaties

De programmaleiders/zendermanagers van de landelijke radiostations in Nederland mochten per categorie één persoon of radiostation nomineren. Met als voorwaarde dat dit geen mensen van de eigen radiozender mochten zijn.

Door te stemmen maken bezoekers kans op een DAB+-radio van AlleKabels.nl of een RadioFreak-mok.

Foto: RadioFreak