Home Landelijke radio Jensen: Radio Veronica wilde terug naar format voor ouder publiek

Jensen: Radio Veronica wilde terug naar format voor ouder publiek

Robert Jensen is gestopt bij Radio Veronica omdat de zender terug wilde naar een concept voor een wat ouder publiek. “En daar pas ik gewoon niet zo goed bij”, zo zegt Jensen een dag nadat hij stopte met de ochtendshow. “De mensen die het leuk vinden wat wij doen, vonden de muziek niet leuk. En mensen die de muziek leuk vinden, vonden mij niet leuk.”

Volgens Jensen werden zijn items dan ook vooral via internet gedownload. “Wij maakten de meest gedownloade items.” Aanvankelijk werd Jensen gehaald om te verjongen, zegt hij. “Maar nu doen ze weer waar ze goed in zijn. En dat moeten ze ook doen.”

Sprake van een conflict is er niet. “Wij zijn als vrienden uit elkaar gegaan. We hebben het goed zakelijk afgerond. Ik heb super gewerkt met de mensen daar. Het heeft daar niks mee te maken. Maar ik pas gewoon niet zo goed bij de dingen die ze doen.”

Eerder vandaag liet Jensen al weten dat de directie van Radio Veronica hem juist wilde houden. “Ik ben de komende tijd niet op de radio te horen, omdat dit zo met de zender is afgesproken.” De dj gaat wel in maart weer beginnen met zijn tv-show. Daarnaast start hij op zijn eigen site met een podcast-show. “Voor de mensen die Jensen in de Ochtend vroeger zo leuk vonden. Gewoon lekker lullen op onze manier.”
Foto: Radio Veronica