Home Landelijke radio Hogeschool Utrecht stopt met Campusradio

Hogeschool Utrecht stopt met Campusradio


De Hogeschool Utrecht is gestopt met het dagelijkse radioprogramma Campusradio voor studenten journalistiek. Het programma werd uitgezonden op Roulette FM. Studenten lopen daardoor een leerzame ervaring mis, vindt bestuurder Jeroen Verhoef van de lokale radiozender uit de Bilt. "Ook valt er een gat in de programmering van het radiostation."

Het programma moet stoppen omdat de School voor Journalistiek geherstructureerd. Daarbij is geen plaats meer voor Campusradio. Volgens de School voor Journalistiek is er 'geen sprake' van inkrimping. Campusradio was jarenlang een keuzevak voor studenten van de Hogeschool Utrecht. "Een aantal studenten deed dat, anderen niet", aldus Peter de Vries directeur van de School voor Journalistiek.

De studenten waren elke dag verantwoordelijk voor een radioprogramma van een uur op Roulette FM waardoor ze de kans kregen kennis te maken met het radiovak. "Het was leerzaam en ook leuk voor de studenten", zegt Verhoef. "Als je iets maakt en het wordt niet uitgezonden is dat minder leuk."

Toch gaan de studenten er niet op achteruit, volgens De Vries. "Er is geen sprake van inkrimping, maar juist van uitbreiding van het radio-onderwijs. Campusradio maakt plaats voor een verplicht vak radio en een verplichte cursus radio maken."

Vorig artikelJensen: Radio Veronica wilde terug naar format voor ouder publiek
Volgend artikelNederlandse lokale omroepen trainen collega’s uit Suriname