Jelmer Gussinklo maakt de overstap van Radio 538 naar NPO 3FM. Hij was tot eind vorig jaar sidekick van Frank Dane bij de ochtendshow op 538, maar keerde na het stoppen van dat programma niet terug bij de zender. Vanaf oktober zal hij aan de slag gaan bij 3FM als producer van de middagshow die Barend van Deelen gaat presenteren.

3FM heeft vandaag de volledige nieuwe programmering bekend gemaakt. Daarin zijn vier dj’s te horen die de overstap maken van 538 naar 3FM: Barend van Deelen, Ivo van Breukelen, Jaimy de Ruijter en Mart Meijer.

Daarnaast maakt dus ook Jelmer de overstap, die voor hem een terugkeer bij de publieke zender betekent. Eerder was hij al op 3FM producer en sidekick van Rob Stenders, later bij Wouter van der Goes op Radio 2 en vervolgens bij Frank Dane op 3FM.

Barend van Deelen en Nellie Benner

Nellie Benner

Jelmer krijgt een rol achter de schermen. Op zender gaat Barend de middag presenteren samen met Nellie Benner en het programma gaat daarom ‘Barend en Benner heten’. Nellie viel eerder al in voor Eva Koreman in de vorige middagshow van 3FM.

In een persbericht zegt Nellie over haar overstap: “Ontzettend gaaf dat ik samen met Barend dit avontuur mag aangaan op 3FM. Hoewel we heel verschillende achtergronden en karakters hebben, voelden we meteen een match. Juist die contrasten maken dat we een leuke vibe hebben samen, met goede discussies en veel lol. Ik kijk er heel erg naar uit.”

Foto: Radio 538, Marie Wanders / NPO 3FM