Jellie Brouwer, NPO Radio 1-presentatrice van het kunst- en cultuurprogramma ‘Kunststof’, is ongeneeslijk ziek. Het programma stopte gisteravond wat eerder dan normaal, zodat eindredacteur Yvonne Hoksbergen kon reageren op vragen van luisteraars die zich afvroegen waarom Brouwer al enige tijd niet meer te horen was, en haar misten.

“Jellie wist begin december vorig jaar dat ze opnieuw ziek was: een zeldzame vorm van kanker”, vertelde Hoksbergen. “Ze heeft doorgewerkt tot begin februari dit jaar en heeft nog enkele heel mooie gesprekken kunnen voeren, waar ze intens gelukkig mee was.”

“Er was geen afscheid, omdat we samen met haar hoopten dat ze nog een mooie laatste uitzending zou maken. Ze had al eerder een Houdini-act gedaan, en was na een ziekte in 2017 weer glorieus teruggekomen. Maar helaas heeft de realiteit haar akelig ingehaald en is ze in de laatste fase van haar leven”, vervolgde de eindredacteur.

De 59-jarige Brouwer is sinds het begin van het programma één van de vaste presentatoren van ‘Kunststof’. Eerder was ze onder meer presentator en verslaggever voor Radio en TV West, en radioverslaggever en presentator voor programma’s van de NOS en de AVRO.

Foto: NPO

Vorig artikelDiana Matroos verlengt contract bij BNR Nieuwsradio
Volgend artikelNPO Luister wordt volwaardig audioplatform