Jan-Willem van Engelen legt zijn functie als zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 eind januari 2020 neer. Dit blijkt uit mail aan de medewerkers, die RadioFreak.nl heeft gekregen. De NPO bevestigt het bericht. Van Engelen zegt dat zijn doel bereikt is bij de zenders.

In de mail laat Jan-Willem weten: “Bij mijn aantreden als zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 kreeg ik de taak om de nieuwe positionering van beide zenders verder vorm te geven. Bijna 3 jaar verder is die missie meer dan geslaagd. NPO Radio 2 is de best beluisterde zender en ook NPO Radio 5 is enorm gegroeid. Missie geslaagd betekent voor mij dat het tijd wordt op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Op 1 april 2017 begon Jan-Willem als zendermanager bij beide zenders. Hij volgde Jurre Bosman op die in 2016 directeur Radio werd bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Per 1 februari legt Jan-Willem zijn functie neer. “Ik zie veel mooie uitdagingen in het verschiet. Zodra daar meer over duidelijk is horen jullie het meteen.” Naar zijn opvolger zal nu gezocht worden.

Foto: Michel Schnater | NPO