Home Landelijke radio Jan-Willem van Engelen nieuwe zendermanager Radio 2 en 5

Jan-Willem van Engelen nieuwe zendermanager Radio 2 en 5

Jan-Willem van Engelen (41) wordt per 1 april de nieuwe zendermanager van NPO Radio 2 en 5. Hij volgt Jurre Bosman op die sinds november vorig jaar directeur Radio is bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Van Engelen werkt nu nog als directeur marketing bij platenmaatschappij Armada Music, het label van onder andere Armin van Buuren. Daarvoor werkte hij onder andere bij de Sky Radio Group als music director en later program manager.

“Zowel NPO Radio 2 als NPO Radio 5 stralen een enorme liefde voor muziek uit, een passie die ik deel”, aldus de nieuwe zendermanager. “Een langgekoesterde wens gaat in vervulling door aan de slag te gaan als zendermanager van deze unieke zenders. Ik verheug me erop om samen met de dj’s, collega’s en omroepen verder te bouwen aan het profiel van beide radiostations.”

Jurre Bosman vindt Jan-Willem van Engelen de juiste man. “Zijn ideeën over de verdere ontwikkeling van NPO Radio 2 en 5 zijn inspirerend en aanstekelijk. Ik ben er trots op dat Jan-Willem zijn ervaring gaat inzetten voor de publieke omroep met als doel ons publiek nog beter te bedienen.”

Foto: Paul Moelands