Home Landelijke radio Jan Westerhof: “PO wil commerciële zenders niet beperken”

Jan Westerhof: “PO wil commerciële zenders niet beperken”

Jan Westerhof, zendercoördinator van Radio 1 en Radio 5, ontkent dat de Publieke Omroep zich in de ether zo breed mogelijk heeft gemaakt om de commerciële concurrentie tegen te houden. Een verwijt dat directeur Jan Willem Brüggenwirth van Talpa Radio maakte in een ingezonden brief in Broadcast Magazine.

“Het omgekeerde is waar we hebben in de zero-base herverdeling in 2003 juist erg veel FM-frequenties moeten inleveren. De voortdurende stroom van ontvangstklachten van luisteraars getuigt daar nog elke dag van,” zo laat Westerhof weten in een brief aan de redactie van Broadcast Magazine.

Brüggewirth schreef verder dat de Publieke Omroep er alles aan heeft gedaan om de commerciële zenders te dwingen aan DAB mee te doen, in plaats van samen en in goed overleg op te trekken. Westerhof reageert hier op: “Er is geen sprake van dwang. Sinds 1992 heeft Publieke Omroep samengewerkt met de commerciële omroepen in de Stichting DAB Nederland. De laatste jaren ontmoeten we Brüggenwirth en zijn collega’s in de Stichting Digiradio. De stukken over DAB die vanuit beide stichtingen in de afgelopen jaren aan de Tweede Kamer en de ministeries zijn gestuurd, waren altijd gezamenlijke stukken.”