Home Landelijke radio Zilveren Reissmicrofoon krijgt eigen jury

Zilveren Reissmicrofoon krijgt eigen jury

Voorzitter Hans Beerekamp

De Zilveren Reissmicrofoon, de prestigieuze radioprijs die sinds de jaren 60 wordt uitgereikt, krijgt een eigen jury. Voorheen was de jury van de Reissmicrofoon dezelfde als die van de Zilveren Nipkowschijf, de prestigieuze prijs voor televisie. De nieuw te vormen eigen jury van de Zilveren Reissmicrofoon zal bestaan uit een aantal radio-experts, zo maakte voorzitter Hans Beerekamp vanavond bekend in De Wereld Draait Door.

Jan Westerhof, directeur radio bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), noemt de aparte jury voor de Reismicrofoon ‘een goed besluit’. “Geen bijwagen meer van de televisie Nipkowprijs!”, twittert Westerhof.

De Zilveren Reissmicrofoon wordt gezien als één van de belangrijkste radioprijzen in Nederland. Pieter van der Wielen won vorig jaar de prijs met zijn Radio 1-programma ‘Nooit Meer Slapen’. In 2014 ging ‘Evers Staat Op’ er met de prestigieuze radioprijs vandoor. Door de jaren heen wonnen onder meer Karel van de Graaf (1981), Frits Spits (1999) Rob Stenders (2000) en Giel Beelen (2012) de prijs.

Op 10 juni worden de genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon 2016 bekend.