Home Landelijke radio Nieuwe lokale omroep voor Dordrecht in de maak

Nieuwe lokale omroep voor Dordrecht in de maak

Martijn Snel wil dit najaar in Dordrecht een nieuwe publieke radio- en televisiezender lanceren. Die moet RTV Dordrecht uit de ether verdringen. Het audio-visuele en IT bedrijf Arcoiris is nauw betrokken bij de plannen. De zendvergunning van RTV Dordrecht verloopt 24 september. Initiatiefnemer Martijn Snel van de nieuwe zender wil de komende vijf jaar in Dordrecht uitzenden. Uitbreiding naar alle Drechtsteden is het streven.

Een aanvraag voor de vergunning is ingediend bij het Commissariaat voor de Media. Daartoe heeft Snel een stichting opgericht, Media ’78. Een naam voor de nieuwe zender is er nog niet. Snel denkt aan “iets met 78”, het kengetal van Dordrecht. Snel werkte ooit voor RTV Dordrecht en de lokale omroep van Zwijndrecht. Vorig jaar verliet hij RTV Dordrecht

“k wil me niet afzetten tegen RTV Dordrecht, maar je kunt je voorstellen dat de nieuwe zender het verschil maakt,” zegt hij over de kwaliteit in zijn ogen van de huidige lokale omroep. Snel wil onder meer iedere dag nieuwsprogramma’s aanbieden.

Om de plannen te kunnnen verwezenlijken, heeft Snel de samenwerking gezocht met het audio-visuele en IT bedrijf Arcoiris. Dat moet inkomsten genereren die de nieuwe zender kan gebruiken om te investeren, vertelt directeur C. van Berchum van het Dordtse bedrijf. Binnenkort lanceert het bedrijf een commercieel nieuws- en informatieportal. Ook het Da Vinci College gaat meewerken aan de nieuwe zender. Er komen leerplekken voor studenten. Verder wordt het facilitaire bedrijf Stolk AV uit Rotterdam erbij betrokken. Dat bedrijf werkt onder meer voor de zender RTL 4.

De gemeente moet het Commissariaat voor de Media adviseren over de nieuwe zender. Het commissariaat besluit of een zender de machtiging krijgt. RTV Dordrecht dingt ook mee. [AD]