Home Landelijke radio Jack van Gelder weg bij de NOS

Jack van Gelder weg bij de NOS

Voetbalverslaggever Jack van Gelder verlaat de NOS en stapt over naar Sport1. Hij stopt daarom als voetbalcommentaar op de radio en gaat zich helemaal richten op televisie.

Van Gelder begon in 1975 bij 'NOS Langs de Lijn' op Radio 1. Hij groeide uit tot één van de belangrijkste gezichten van de sportafdeling van de NOS op zowel radio als televisie. 

Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport: "Jack heeft bijzondere dingen voor de NOS gedaan; memorabele televisie en vooral ook radio gemaakt. En dat gaan we missen. Maar dat geldt ook voor Jack, zoveel is zeker. Wij zijn Jack van Gelder dankbaar voor al die mooie jaren en tegelijkertijd gunnen we hem een koninklijk vertrek en wensen hem alle succes toe bij zijn nieuwe club."

Volgens Nooter kreeg Van Gelder een aanbod wat hij niet kon weigeren. "In voetbaltermen zou je kunnen zeggen dat wij in de spreekwoordelijke nadagen van zijn loopbaan nog een prachtige nieuwe meerjarige overeenkomst hadden gesloten, maar dat er ineens een bod uit Qatar kwam waar Jack geen 'nee' tegen kon zeggen."