Home Landelijke radio Jaap Kooij nieuwe bestuurder bij de NPO

Jaap Kooij nieuwe bestuurder bij de NPO

NPO Logo

Jaap Kooij (51) is benoemd tot nieuwe bestuurder van de NPO. Vanaf 1 juni versterkt hij de raad van bestuur en wordt hij verantwoordelijk voor financiën en bedrijfsvoering. Jaap Kooij werkt nu nog als directeur-bestuurder bij de EO. Hij volgt interim-bestuurder Frans van Westen op die tijdelijk op die post zat na het vertrek van Henk Hagoort.

“Gezien de kennis, ervaring en achtergrond is Jaap Kooij een bestuurder die uitstekend past in de veranderende omgeving waarin de NPO opereert. De NPO is sinds de invoering van de nieuwe Mediawet ook verantwoordelijk voor de doelmatige inzet van financiën bij de publieke omroepen. Met zijn ruime ervaring bij en specifieke financiële kennis van de publieke omroep is hij in staat om deze functie zeer goed in te vullen.”

Jaap Kooij (1965) is sinds 2006 werkzaam bij de EO. In 2008 werd hij benoemd in de raad van bestuur van deze omroep. “En nu ga ik naar de NPO. Dat voelt goed, want ik hecht een groot belang aan ons pluriforme publieke omroepbestel. Daar heb ik me binnen de EO ook altijd sterk voor gemaakt. Na tien jaar bij de EO is het een mooi moment om over te stappen, hoewel het ook lastig is om deze waardevolle omroep en alle gedreven collega’s daar achter te laten.”

NPO-voorzitter Shula Rijxman is blij met de overstap van collega-bestuurder Jaap Kooij naar de NPO. “Ik ken Jaap als een zeer aimabele persoon en als omroepbestuurder weet hij als geen ander voor welke stevige en mooie klus we staan. Ik zie uit naar onze samenwerking om samen te bouwen aan een sterke, relevante en brede publieke omroep.”

De raad van bestuur van de NPO zal verder worden uitgebreid met een derde bestuurder met de portefeuille media. De procedure hiervoor is nog niet afgerond.

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO