Home Landelijke radio Iwan Reuvekamp: “Ik had er voor Mattie en Wietze moeten zijn”

Iwan Reuvekamp: “Ik had er voor Mattie en Wietze moeten zijn”

Iwan Reuvekamp

Iwan Reuvekamp, programmadirecteur van Qmusic, kijkt terug op de radiosoap rondom Mattie Valk en Wietze de Jager als “een unieke situatie die uit de hand is gelopen, die niemand heeft gewild en je kan niet één iemand als schuldige aanwijzen”. Dit zegt Reuvekamp in DeStentor.

Dit voorjaar staken de geruchten op over een transfer naar Talpa Radio. Het Qmusic-duo zou bij Sky Radio de ochtendshow kunnen gaan maken. Net na hun 5-jarig jubileum in de ochtend van Qmusic gaat het duo uit elkaar. De Jager wil naar Talpa Radio en Valk kiest om bij Qmusic te blijven. De Jager verlaat de ochtendshow en Valk gaat alleen door.

Volgens Reuvekamp zijn er veel dingen gebeurd die buiten zijn vermogen liggen. Hij ziet één ding wat hij anders had kunnen doen: “ik had er meer voor Mattie en Wietze moeten zijn”.

Sinds een jaar werk ik, naast Qmusic Nederland, ook als programmadirecteur voor Qmusic België”, gaat hij verder. “Ik verwijt mezelf dat ik daardoor minder aandacht had voor Mattie en Wietze. Dit is mijn persoonlijke gevoel, dit wordt mij niet verweten.”

Wietze welkom

In het interview wil hij verder niet op de situatie in gaan. Het enige wat hij nog toe wil voegen is: “dat Wietze meer dan welkom is om weer radio bij ons te komen maken.”