Home Landelijke radio Ivo Niehe op Franse Dag bij Classic FM

Ivo Niehe op Franse Dag bij Classic FM


Classic FM staat vandaag in het teken van Quatorze Juillet, de nationale feestdag van Frankrijk. Gedurende de hele dag wisselen Franse klassieke muziek en chansons elkaar af.

Ivo Niehe is te gast. De presentator is een groot liefhebber van het land en de cultuur. Hij vertelt over zijn  passie voor het Franse chanson en over zijn eigen optreden in Parijs. Verder laat hij zijn favoriete Franse muziek horen. Jacques Brel, Yves Montand en Julien Clerc behoren tot Niehes grote favorieten.

"Muziek met mooie, inhoudelijke, sterke teksten die allemaal een boodschap hebben", aldus de presentator. "Maar ook het Monaco Philharmonisch orkest heeft een speciale plek in Ivo's hart. "'s Zomers geeft dat orkest een aantal concerten op de binnenplaats van het paleis. Behalve dat het muzikaal genieten is, kun je ook erg lachen om wat daar is te zien. Het publiek bestaat voor een groot deel uit het type mens wat je bijna alleen nog tegen komt in het iets te rijke Monaco."

Ivo Niehe blikt daarnaast terug op zijn succesvolle optreden in Parijs en de reacties op zijn optreden bij Pauw en Witteman. "De trots op hun eigen cultuur is iets wat we van de Fransen zouden kunnen leren. Onderdeel van hun cultuur is de waardering voor mensen die iets uitzonderlijks presteren. En daar zijn wij slecht in." Het interview met Ivo Niehe is te horen tussen 11:00 en 12:00 uur en wordt 's avonds tussen 23:00 en 24:00 uur herhaald.