Home Landelijke radio Nijmeegse vierdaagse van start met veel evenementenradio

Nijmeegse vierdaagse van start met veel evenementenradio


De Nijmeegse vierdaagse wordt dit jaar door verschillende evenementenzenders gevolgd. Om 12:00 uur begint 4daagseradio met een marathonuitzending van 156 uur. Voor de 24e maal op de radio en voor de achtste keer op tv werken diverse publieke, lokale omroepen rond Nijmegen samen om het wandelevenement te verslaan. Zowel op radio als op tv werkt dit jaar een record aantal omroepen mee aan het project.

ExtraFM uit de gemeente West Maas en Waal en de Lokale Omroep Mill verlenen voor het eerst hun medewerking aan 4daagseradio. Daarmee komt het aantal omroepen dat meewerkt op negen. Zoals altijd wordt er live-radio gemaakt vanaf alle denkbare locaties die met de wandelmars en de feesten te maken hebben. Vanaf 17:00 uur wordt het belangrijkste nieuws gebracht in het 4daagsejournaal.

4daagseradio is een samenwerkingsverband van Extra FM (West Maas & Waal), Lokale Omroep Mill, Favoriet FM (Zevenaar), Nijmegen1, Unique FM (Heumen), Webfm (Beuningen en Druten) Nima FM (Gennep), WFM (Ubbergen en Millingen aan de Rijn) en WO FM (Wijchen).

Vanochtend om 07:00 is Radio 024 al beginnen met het uitzenden op de evenementenfrequentie 88.0 FM. De uitzendingen zijn gericht op de lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. 7 dagen lang zal 24 uur per dag zullen veel bekende presentatoren te horen zijn. Onder andere Dave Donkervoort, Freek Mulder, Ruud Wessels, Gerry van de Velden en Marcel Blok.

De Vierdaagse zelf begint overigens pas dinsdag.