Home Landelijke radio Ivo de Wijs eenmalig terug bij jubileum Vroege Vogels

Ivo de Wijs eenmalig terug bij jubileum Vroege Vogels

Het Radio 1-programma Vroege Vogels (VARA) viert zondagochtend 29 juni haar 30e verjaardag met een speciale aflevering. Tijdens deze ‘Vroege Vogels Goed Nieuws Show’ is oud- presentator Ivo de Wijs weer te horen, naast de presentatoren Menno Bentveld en Andrea van Pol.

De ‘Vroege Vogels Goed Nieuws Show’ wordt op 29 juni niet gepresenteerd vanaf de vaste locatie, het Capitool, maar vanuit het hoofdgebouw van Natuurmonumenten. Vanaf deze locatie wordt een programma gemaakt waarin alleen het positieve groene nieuws van de afgelopen dertig jaar aan bod komt.

"Meestal is milieunieuws somber en negatief. Dat denken veel Nederlanders tenminste, want ze lezen en horen over rampen, fijnstof, klimaatverandering en uitstervende plant- en diersoorten", laat het programma weten. "Maar wie terugblikt en dan alleen het goede nieuws selecteert, ontdekt veel vrolijk stemmende ontwikkelingen." Daarover wordt twee uur lang gesproken met Max Havelaar-oprichter Nico Roozen, Natuurmonumenten-directeur Teo Wams, Greenpeace-directeur Liesbeth van Tongeren en anderen. De muziek wordt verzorgd door Salonorkest Zoethout.
Vroege Vogels is het best beluisterde programma van Radio 1 met zo’n 388.000 luisteraars, op het radionieuws van 08:00 uur doordeweeks na.