Home Landelijke radio Roosmarijn: “Het is jarenlang te veel om grote dj-namen gegaan”

Roosmarijn: “Het is jarenlang te veel om grote dj-namen gegaan”

Roosmarijn Reijmer

NPO 3FM heeft teveel gekeken naar een zo groot mogelijk marktaandeel en te weinig naar muziek. Dat zegt vertrekkend dj Roosmarijn Reijmer in Het Parool. “Het is jarenlang te veel om grote dj-namen gegaan en te weinig om het consequent doorvoeren van een muzikaal beeld. Mensen zouden naar 3FM moeten luisteren vanwege de muziek, het zou niet uit mogen maken of Coen en Sander of Gerard Ekdom vertrekken.”

Ze noemt het als reden dat het marktaandeel van 3FM een dieptepunt heeft bereikt. “Dj’s zijn belangrijk, maar wat mij betreft in de eerste plaats om de luisteraars te vertellen: ‘Dit is tof, dit móét je horen.’ Je bent als dj een kanaal tussen artiest en fan; als dj’s daar te breeduit tussen zitten, kom je als zender onherroepelijk in de problemen als die personalities vertrekken.”

Edwin Evers doet dat wat haar betreft beter dan Giel Beelen. “Edwin Evers is al 20 jaar de koning van de ochtendradio. Mensen kennen hem van zijn typetjes, maar ook van zijn enorme liefde voor muziek. Hij is drummer in zijn eigen band, speelt al z’n jingles zelf in. Er zit bij hem altijd een muzikale component in.” Op de vraag of Giel niet ook een muziekliefhebber is: “Kun jij mij vertellen voor wie Giel de afgelopen twee jaar muzikaal een lans heeft gebroken? Kun je een artiest noemen die nu kan zeggen: ‘Giel, mijn succes heb ik aan jou te danken?'”

Lokaal zendertje

De kans is aanwezig dat Roosmarijn ook na haar vertrek radio blijft maken. “Misschien dat ik binnenkort wel aankondig dat ik bij een lokaal zendertje of een internet­station twee uur per week plaatjes ga draaien, gewoon als hobby.”

Reijmer vertrekt in december. Ze gaat dan voor boekings- en evenementenorganisatie Friendly Fire werken.

Foto: Hans-Peter van Velthoven

Vorig artikelClassic FM verkocht aan platenlabel
Volgend artikelWeer 3 dj’s in Glazen Huis van 3FM