Home Landelijke radio Interimbestuur lokale omroep Den Bosch stapt alweer op

Interimbestuur lokale omroep Den Bosch stapt alweer op

Het interimbestuur van de lokale omroep van Den Bosch stapt alweer op, meldt het Brabants Dagblad. Het vierkoppige nieuwe bestuur zit er sinds 2 februari nadat het bestuur daarvoor een doodsbedreiging had gehad van een radiomedewerker.

Het interimbestuur stopt er nu weer mee na een blik in de boeken. Daaruit wordt geconcludeerd dat de financiële risico's te groot zijn. Zo zou de achterstallige huur bij zowel het huidige als het voormalige pand waarin de omroep zit, nog steeds niet zijn betaald. Ook zouden allerlei afspraken, gemaakt met de vrijwilligers, niet voorzien zijn van een handtekening.

En er zijn meer problemen. De lijst met namen voor de vereiste programmaraad PBO van Boschtion zou ook niet kloppend zijn. Het bestuur treedt af omdat ze als rechtspersoon financieel verantwoordelijk wordt voor de omroep.

Het rommelt de laatste tijd flink bij Boschtion, zo bevestigen bronnen rond de omroep aan RadioFreak.nl. Het bedreigde bestuurslid had als directeur de leiding bij het opzetten van een nieuwe organisatie, maar stuitte op veel verzet.