Home Landelijke radio Bossche omroep breidt zendgebied uit en krijgt nieuwe naam

Bossche omroep breidt zendgebied uit en krijgt nieuwe naam

De lokale omroep van 's-Hertogenbosch gaat verder onder een andere naam. De omroep heet sinds 1996 Boschtion (na een fusie tussen de lokale omroepen van 's-Hertogenbosch en Rosmalen), maar kiest nu voor een nieuwe start. Hoe de omroep gaat heten is nog onduidelijk, maar de planning is om de verandering deze zomer door te voeren.

"Het niveau van de omroep is de laatste jaren een beetje ingezakt", zegt de kersverse hoofdredacteur Claudia van Ruiten tegen het Brabants Dagblad. Zij begon afgelopen maandag en werkt twee dagen per week voor de Bossche omroep.

Haar speerpunt is de nieuwsvoorziening. "Dat is een pijnpunt. Er is nu eigenlijk geen nieuws te horen." Er komt een centrale nieuwsvoorziening bij de omroep, voor radio, tv en internet.

Daarnaast moet er ook financieel flink wat gebeuren. De omroep hoopt om meer subsidie dan de huidige 90.000 euro per jaar en dat moet aangevuld worden met commerciële inkomsten. "We moeten een nieuwe start maken om nieuwe adverteerders aan te trekken", aldus Van Ruiten. 

De Bossche omroep verhuist naar een nieuwe locatie in 's-Hertogenbosch in een school, het Van Maerlant College. Het idee is om samen te gaan werken met de school voor het maken van televisie.

Directe aanleiding voor de veranderingen is overigens dat de omroep opnieuw haar uitzendgebied uitbreidt. Door de opsplitsing van de gemeente Maasdonk gaan straks ook de dorpen Nuland en Vinkel onder de Bossche omroep vallen. Het doek valt daarom voor omroep Vladeracken en de bedoeling is dat medewerkers en programma's van die omroep deels worden overgenomen.

Tegen het Brabants Dagblad zegt Hans Hendriks, hoofdredacteur van omroep Vladeracken dat het initiatief daarvoor door Boschtion is genomen. ""Snel werd duidelijk dat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Wij hebben de knowhow, zij de faciliteiten", aldus Hendriks.

Coen Vree, voorzitter van Boschtion zegt daarover: "Boschtion was te zeer verbonden met de stad. Samen met de mensen van omroep Vladeracken kunnen we veel betere programma’s maken."

Momenteel is Boschtion overigens niet in de Bossche ether te horen. Het gebouw waarop de zender stond wordt gesloopt en daarom is de zender dinsdag uitgezet. De omroep is overleg voor verhuizing naar een andere locatie. Mogelijk worden de uitzendingen al eerder doorgegeven via de zender omroep Vladeracken om niet te lang uit de lucht te zijn.