Home Landelijke radio Manager betaalt Boschtion geld

Manager betaalt Boschtion geld

Interim-manager A. J. Struik van de Bossche lokale omroep Boschtion en penningmeester D. Dijkstra betalen samen rond de 30.000 euro terug aan Boschtion. Dat heeft curator J. Groenen gisteren bekend gemaakt.

Boschtion is in november 2003 failliet verklaard. Groenen stelde Struik en Boschtion aansprakelijk voor slecht bestuur. Ook verweet hij hen het overboeken van 30.000 euro van de rekening van Boschtion naar één van de bv's van Struik, LHB Management. Op het moment dat dat gebeurde, stonden enkele oud-werknemers voor de rechter om hun niet betaalde salarissen op te eisen.

Aanvankelijk stelde Groenen dat Struik en Dijkstra mogelijk voor vier ton euro aansprakelijk konden worden gesteld. Groenen heeft ervoor gekozen om tot een schikking te komen, met toestemming van de rechter-commissaris. Welk bedrag er nu precies betaald moet worden, wil Groenen niet zeggen, maar hij geeft toe dat het rond de 30.000 euro zit. Een deel van dat bedrag is al overgemaakt.

Op de vraag of Struik en Dijkstra er met de 30.000 euro niet goedkoop vanaf komen, zegt Groenen dat dat ongewis blijft. "Het is niet de hoofdprijs, dat klopt. Als ik had geprocedeerd, was er misschien meer te halen, maar dat weet je nooit. Misschien zijn ze er nu wel met een koopje vanaf gekomen." Het geld dat Struik en Dijkstra moeten betalen, komt terecht in de batenpot van Boschtion. Daaruit wordt allereerst de curator zelf betaald, en vervolgens de schulden bij de Belastingdienst en bij de uitkeringsinstantie UWV, die de salarissen van de oud-werknemers heeft betaald, ingelost.

Hoewel het faillissement hiermee is afgerond, zendt Boschtion op dit moment nog steeds uit. In oktober beslist de gemeenteraad wie van de vier partijen – Teleros (doorstart van Boschtion), rtv Bo, Atlantis en ziekenomroep Orva – de zendmachtiging krijgt. Het Commissariaat voor de Media heeft de uiteindelijk beslissende stem hierin. [Bron: Brabants Dagblad]