Home Landelijke radio Bestuurslid Boschtion met de dood bedreigd

Bestuurslid Boschtion met de dood bedreigd

Een bestuurslid van Boschtion, de lokale omroep van 's-Hertogenbosch en omgeving, stapt op omdat hij met de dood is bedreigd. Het gaat om Hans Hendriks die afkomstig was van de lokale omroep Vladeracken waar Boschtion vorig jaar mee fuseerde

Tegen Omroep Brabant zegt Hendriks dat er werd gedreigd dat zijn huis in de brand zou worden gestoken en dat hij kapot zou worden geschoten. Wie binnen Boschtion er achter de bedreiging zit is niet bekend gemaakt. Hendriks gaat aangifte doen bij de politie.

Het rommelt de laatste tijd flink bij Boschtion, zo bevestigen bronnen rond de omroep aan RadioFreak.nl. Hendriks had als directeur de leiding bij het opzetten van een nieuwe organisatie, maar stuitte op veel verzet. Kort geleden werd zijn (betaalde) functie als directeur geschrapt en werd hij bestuurslid.

Gisteren berichtte het Brabants Dagblad dat de omroep flink moet bezuinigen. Onder meer omdat bij een verhuizing vorig jaar de voorzitter van de omroep was vergeten de huur van het oude pand op tijd op te zeggen. Ook raakte de omroep hun bus kwijt omdat het autobedrijf dat de bus sponsorde failliet ging.

Gevolgen zijn niet alleen dat de interne organisatie opnieuw op de schop is gegaan en betaalde functies, zoals die van Hendriks, zijn geschrapt. Ook is de radioprogrammering aangepast. Tot 18:00 uur zendt Boschtion voortaan Omroep Brabant uit. 's Avonds zijn doelgroepprogramma's te horen en ook in het weekend maakt de omroep eigen programma's. Op tv worden de uitzendingen opnieuw tegen het licht gehouden.

Of die maatregelen afdoende zijn is de vraag. Bronnen rond de omroep melden aan RadioFreak.nl dat de organisatie aan de rand van een faillissement staat. En de problemen tussen de medewerkers binnen de organisatie helpen ook niet mee. "Boschtion is op vele fronten ziek", zo zegt Hans Hendriks in het Brabants Dagblad