Home Landelijke radio Stekker uit lokale omroep Den Bosch

Stekker uit lokale omroep Den Bosch

Boschtion, de lokale omroep van 's-Hertogenbosch, houdt vandaag op met uitzenden. De stichting Teleros, die de uitzendvergunning bezit, wordt -zoals dat officieel heet- geliquideerd en houdt daarmee op te bestaan.

Gisteren werd bekend dat dat het interimbestuur dat er sinds begin deze maand zat, opstapt na een blik in de boeken van de omroep. Voorzitter Coen Free laat daarop aan het Brabants Dagblad weten: "We hebben kennis genomen van het opstappen van het interim-bestuur Boschtion en respecteren hun opvatting. Maar we distantiëren ons van grievende opmerkingen aan ons adres en de onjuiste conclusie dat Boschtion feitelijk bankroet is. Onze boekhouding wijst dat zeker niet uit."

Het interimbestuur startte nadat het vorige bestuur, wat er ook nog niet zo lang zat, stopte. Aanleiding daarvoor was de doodsbedreiging van één van de bestuursleden door een medewerker van de omroep. Twee oud-voorzitters, waaronder Coen Free, gingen daarop op bezoek naar een interimbestuur.

"In overleg met de gemeente, die zijn vertrouwen in het huidige bestuur nadrukkelijk heeft uitgesproken, hebben we in de nu ontstane situatie besloten tot liquidatie van de Stichting Teleros. Mede om daardoor de weg vrij te maken voor een nieuwe publieke lokale omroep", aldus Free.