Home Landelijke radio Deventer: Glazen Huis kost meer dan een half miljoen

Deventer: Glazen Huis kost meer dan een half miljoen

Als Deventer het Glazen Huis in 2016 naar hun stad wil halen, kan de rekening van het evenement voor de gemeente oplopen tot meer dan een half miljoen. Dat blijkt uit een verkennend onderzoek dat het College van B&W heeft uitgevoerd, zo schrijft De Stentor. 

Eerder had wethouder Hartogh Heys geschat dat het hosten van 3FM Serious Request de gemeente zo'n vier ton zou kosten. Nu blijkt dat het op kan lopen tot 5,5 ton. De gemeente hoopt de helft hiervan uit sponsoring en donaties te halen, maar hiervoor zijn geen harde toezeggingen gedaan.

Deventer hoopt via 3FM Serious Request de stad te promoten. Daarnaast zou de actie binnen de stad nieuwe energie, samenwerkingen en activiteiten opleveren. "Met het evenement bereikt Deventer jongeren en jong volwassenen, die doelgroep is lastig te bereiken", aldus de wethouder.

Het onderzoek naar de kosten zou eigenlijk morgen pas naar buiten worden gebracht, maar stond per ongeluk gisteren al even op de website van de gemeente. Een woordvoerder zegt tegen de Stentor dat het niet de defenitieve versie is.

Volgende week woensdag beslist de gemeenteraad of de staat zich kandidaat gaat stellen voor 2016.