Home Landelijke radio NPO 3FM Domien Verschuuren: “Ik was een onuitstaanbaar arrogant mannetje”

Domien Verschuuren: “Ik was een onuitstaanbaar arrogant mannetje”

Domien Verschuuren

Domien Verschuuren was, naar eigen zeggen, de eerste drie jaar bij 3FM een onuitstaanbaar mannetje. Dat zegt hij in een interview met VIVA. “Ik stelde me tegen alles en iedereen ontzettend arrogant op en hing onder mijn collega’s de toffe dude uit.”

Dit veranderde nadat hij in de auto zat met NPO Radio 2-dj Bart Arens. “Hij vertelde me dat veel mensen negatief over mij praatten. Ze vonden mij arrogant. Ik was zo boos dat ik direct uit de auto wilde stappen, ik dacht dat hij uit zijn nek kletste. Dat is een bepalend moment geweest.”

Verschuuren geeft aan dat dit komt door onzekerheid. “Het feit dat ik bij 3FM zat vond ik zo tof, daar gedroeg ik me naar. Terwijl ik achteraf gezien nog van alles moest leren.” Serious Request 2014 kwam als een keerpunt. “Tien jaar daarvoor stond ik als student Journalistiek op het plein te kijken, en nu zat ik er zelf in. Het feit dat ik dat doel had behaald, gaf bevestiging. Iedereen in dit vak is denk ik onzeker en die onzekerheid kan tijdelijk worden weggenomen door successen die je behaalt.”

Gerard Ekdom
Het moeilijkst vond Verschuuren om het tijdslot van Gerard Ekdom tussen 10:00 en 12:00 uur op 3FM over te nemen. ” Ik moest Gerard Ekdom vervangen, die al jaren een mega populair programma had. Dat was het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan. Ik was met mijn 21 jaar piepjong en opeens had íedereen een mening over mij. Ik kreeg veel shit over me heen. Mensen vonden mijn stijl van radio maken irritant, of ze vonden me te jong. Die drie jaren waren een heftige periode.”

Na de overstap naar de avond ging hij lekkerder in zijn vel zitten. “Het jongere publiek dat ’s avonds radio luistert, voornamelijk studenten, paste beter bij mij. Zij konden mijn stijl van presenteren meer waarderen.”

Foto: Michel Schnater | BNN