Home Landelijke radio ID&T stapt naar rechter voor een frequentie

ID&T stapt naar rechter voor een frequentie

ID&T spant opnieuw een kort geding aan tegen het Ministerie van Economische Zaken. Het radiostation heeft dat laten weten tijdens de hoorzitting over de verdeling van etherfrequenties voor radiozenders.

ID&T meent dat de minister van economische zaken direct moet overgaan tot tijdelijke verdeling van de beschikbare etherfrequenties. Die frequenties liggen momenteel ongebruikt op de plank. De president van de Rotterdamse rechtbank bepaalde eerder al dat de regering uiterlijk 1 januari 2003 de criteria van die vergelijkende toets voor radiozenders moet hebben vastgesteld.

ID&T vindt dat door de val van het kabinet een nieuwe situatie is ontstaan. Op basis van die nieuwe situatie kan volgens ID&T worden gesteld dat de termijn van 1 januari 2003 niet zal worden gehaald. De Tweede Kamer heeft namelijk aangeven dat zij, voordat de criteria worden vastgesteld, over de inhoud wil meepraten. De kans dat de zaak nog voor het Kamerreces van eind december wordt behandeld, is onwaarschijnlijk.

De rechter gaf in zijn vonnis al aan dat bij nieuwe vertragende omstandigheden, de vrije frequenties tijdelijk moeten worden verdeeld. Het kort geding wordt nog deze week aangespannen, met het verzoek zo snel mogelijk tot een een zitting te komen.