Naast het Duitse Bauer Media Group, zou ook het Britse Global meedoen aan de veiling van de FM-frequenties. Dat meldt het AD op basis van bronnen in de radiowereld. Global is in het Verenigd Koninkrijk de eigenaar van onder andere radionetwerken Heart en Capital.

Binnen de Nederlandse radiomarkt werd al rekening gehouden met het feit dat er naast de bestaande Nederlandse en Belgische mediabedrijven ook spelers uit andere landen mee zouden willen dingen naar een frequentie. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse staat, omdat het waarschijnlijk zorgt voor een hogere veilingopbrengst. Voor bestaande spelers is het slecht nieuws, omdat het onzeker is of ze het aantal gewenste kavels binnen kunnen halen.

Talpa Network heeft door de verkoop van Radio Veronica drie radiostations op de FM en Mediahuis door de overname van Veronica, 100%NL en SLAM! zelfs vier (al mag het maar maximaal drie frequentiepakketten bemachtigen). Daarnaast aast DPG Media op meer dan de ene frequentie die ze nu voor Qmusic hebben, heeft de FD Mediagroep BNR Nieuwsradio en wil KINK graag een FM-frequentie. Dat terwijl er in totaal maar negen FM-kavels worden geveild.

Geïnteresseerden partijen konden tot begin april een aanvraag indienen. Deze worden op dit moment beoordeeld het Ministerie van Economische Zaken en op 4 juli start de daadwerkelijke veiling. De veiling bestaat uit biedrondes waaronder op alle negen pakketten kan worden geboden en gaat net zolang door totdat er op geen enkel frequentiepakket meer een bod wordt uitgebracht. Daarna wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt welke frequentie naar welke partij gaat en op 1 september moet er worden gestart met uitzenden.

Foto: Global

Vorig artikelGiel Beelen wordt voor de eerste keer vader
Volgend artikelFrank van ’t Hof deze zomer op plek ‘Spijkers met Koppen’ op Radio 2