Home Landelijke radio Nozema beraad zich over schadevergoeding

Nozema beraad zich over schadevergoeding

Zenderbouwer Nozema is niet blij met het steeds langer uitstellen van de verdeling van de frequenties. Dat schrijft de zendermaatschappij op haar website. De nieuwe capaciteit blijft weer onnodig voor langere tijd onbenut. Grote verliezer is de luisteraar, die veel minder radiozenders heeft om uit te kiezen, zo vindt Nozema.

Nozema beraad zich dan ook op een schadevergoeding. “De politiek maakt zich op deze manier ongeloofwaardig, door zelfs dwars tegen uitspraken van de rechter in telkens weer de verdeling voor zich uit te schuiven. Het gevolg is dat niemand in radioland meer weet waar hij aan toe is, Nozema incluis. Duidelijk is dat zij hierdoor schade leidt: de zenderexploitant kan geen nieuwe contracten met commerciële klanten afsluiten, terwijl zij op aandrang van de overheid de veranderingen wel zelf op voorhand financiert. Nozema bekijkt eerst hoe groot deze schade wordt, alvorens stappen te ondernemen”, zo legt de zenderbouwer uit.

Ondanks alle onzekerheid werkt Nozema door aan de verdere realisatie van de herindeling. Hiervoor worden de meeste van de meer dan 60 zendmasten aangepast, er worden zendmasten gebouwd en verbouwd. Zo kunnen de nieuwe frequenties straks alsnog snel in gebruik worden genomen, zodra de politiek met een definitieve verdeling komt. Zo werden vandaag de nieuwe frequenties voor de publieke omroep in Zeeland geactiveerd.