Home Landelijke radio Hyves en Radio Veronica lanceren eigen hitlijst

Hyves en Radio Veronica lanceren eigen hitlijst


Radio Veronica en Hyves komen met een eigen hitlijst: de RockHits Top 500. De lijst die wordt uitgezonden van 13 tot en met 16 september bij Radio Veronica, zal exclusief worden samengesteld door Hyvers. Vanaf vandaag kunnen zij hun top 3 doorgeven via Hyves.

De RockHits Top 500 zal bestaan uit alleen rock hits, van 'Killing In The Name Of' van Rage Against the Machine tot 'Viva La Vida' van Coldplay en 'Ik Kan Het Niet Alleen' van De Dijk.

Naast het samenstellen van een eigen top drie is er de mogelijkheid om via Hyves een plaat aan te kondigen. Hyvers met de leukste aankondiging krijgen de kans om hun rockplaat in de studio van Radio Veronica live aan te kondigen tijdens uitzending. Dj's van Radio Veronica geven in korte filmpjes op Hyves nuttige tips. Patrick Kraakman, hoofd Music programming Radio Veronica: "We benutten elkaars specialismen en laten deze naadloos op elkaar aansluiten."

Naast het uitbrengen van een stem kunnen Hyvers zien wat de favoriete rockplaten van hun vrienden zijn. Nine Ludwig, hoofdredacteur van Hyves: "Hyvers triggeren elkaar bij het samenstellen van een lijstje. Zij zien de favoriete rockplaten van vrienden en worden ook daardoor weer verrast."

Zowel Radio Veronica als Hyves vallen onder de Telegraaf Media Groep (TMG).