Home Landelijke radio Hoofdredacteur Veronicablad eist ontslag Buch na uitzending Radio 538

Hoofdredacteur Veronicablad eist ontslag Buch na uitzending Radio 538

De hoofdredacteur van het Veronicablad, Michaël Kroonbergs, eist per direct het ontslag van Veronica-presentator Menno Buch omdat deze hem per e-mail ernstig heeft bedreigd. Kroonbergs heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie in Hilversum.

Hij zei dit woensdagavond. Volgens Kroonbergs is het conflict ontstaan toen Menno Buch zich in een uitzending van Radio 538 negatief uitliet over de collega’s bij de uitgeverij omdat zij bezwaren hebben tegen de televisieafdeling van Veronica.

Na de negatieve uitlatingen van Buch besloot de redactie van het Veronicablad om een gepland interview met de presentator in te trekken. “Daarop heb ik dinsdagnacht een e-mail ontvangen waar niet alleen geen touw aan vast te knopen is, maar waarin hij mij ook bedreigt. Vandaar dat ik aangifte heb gedaan”, aldus Kroonbergs.

Kroonbergs wil dat Buch per direct wordt ontslagen. “En wel binnen 24 uur. Gebeurt dat niet, dan zullen we dat als uitgeverij bij de rechter gaan eisen en dat zou wrang zijn: dat Veronica Uitgeverij Veronica Televisie voor de rechter daagt.”

Bert van der Veer, programmadirecteur bij Veronica betreurt de gang van zaken. “Vooral ook omdat Menno zich bij 538 niet uitgelaten heeft over collega’s maar in algemene zin over mensen van de vakbond. Daarnaast vind ik dat je als blad een keus moet maken op basis van de vraag of iemand interessant is en niet of er al dan niet collega’s zijn beledigd”, aldus Van der Veer.

Wel geeft Van der Veer toe dat Buch zich in zijn laatste e-mail heeft bediend van “pittig taalgebruik”. (ANP)