Home Regionale radio Hoofdredacteur van Omroep West stopt ermee

Hoofdredacteur van Omroep West stopt ermee

Omroep West

De hoofdredacteur van Omroep West vertrekt per 1 september. Renze Veenstra heeft er na zes jaar voor gekozen zich te oriënteren op andere functies binnen de media- en onlinewereld, meldt de regionale omroep in een persbericht.

“Ik heb na een lange carrière bij de landelijke omroep, met veel plezier bij een van de mooiste regionale omroepen kunnen werken in een fantastisch team. We hebben turbulente jaren gehad met naderende fusies, bezuinigingen en een nieuwe mediawet. Maar nooit heeft het publiek van West daarvan iets gemerkt. Sterker nog: we zijn doorgegroeid tot een leidende nieuwsorganisatie in de regio. Een onvoorstelbare prestatie van het team van West-collega’s” , aldus Veenstra.

Omroep West directeur Gerard Milo zegt het vertrek van Renzo Veenstra te betreuren, maar respecteert zijn overwegingen. “Renzo heeft de omroep de afgelopen jaren veel gebracht en een grote bijdrage geleverd aan onder andere de online ontwikkeling. Er zullen de komende tijd zeker regelmatig momenten komen waarop wij hem echt zullen gaan missen”, stelt Milo.

De journalistieke eindverantwoordelijkheid wordt tijdelijk waargenomen door adjunct hoofdredacteur Henk Ruijl. Wie Veenstra opvolgt is nog niet bekend.