Home Landelijke radio NPO 3FM Sjors Fröhlich: “Maak van 3FM FunX”

Sjors Fröhlich: “Maak van 3FM FunX”

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, pleit ervoor om NPO 3FM om te dopen tot FunX. Dat zegt Sjors in de podcast van Patrick Kicken. “FunX weet jongeren te bereiken. Dan doe je echt wat anders. Ik zeg niet dat 3FM heel breed moet programmeren, ik zeg alleen dat het anders moet.”

3FM vervult nog altijd haar publieke taak, benadrukt Sjors. “Vooral als het gaat om de muziek. Daar horen toch echt wel, zeker in het beginstadium, muziek en bandjes die ik elders niet hoor. Die worden pas opgepakt door 538 en door Q als ze groot zijn. Die rol spelen ze, maar dat kan nog wel wat scherper.”

Kritiek

Al langer tijd heeft 3FM het moeilijk in luistercijfers. Sjors: “Ik denk wel dat het goed is dat de publieke omroep die moeilijk bereikbare jongeren weet te bereiken. Ik ben super benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken bij 3FM”, zegt de hoofdredacteur van BNR. Hij doelt daarmee op Sharid Alles, die onlangs benoemd is tot nieuwe zendermanager van het jongerenstation. “Je moet iemand aan het hoofd van zo’n zender hebben die begrijpt hoe jonge mensen tegenwoordig muziek en radio consumeren.”

Kritiek heeft de hoofdredacteur van BNR ook: op NPO Radio 2. “Ik heb moeite met het huidige Radio 2. Ik vind Radio 2 niet echt een publieke zender. Die publieke taak is onvoldoende.”

Foto: BNR Nieuwsradio