Home Hoe is het met? Hoe is het met Joey Hereman?

Hoe is het met Joey Hereman?

In de rubriek ‘Hoe is het met?’ interviewen we dj’s die niet meer op de landelijke radio te horen zijn, maar dat voorheen wel waren. Deze week met: Joey Hereman.

Na een stage bij 3FM wordt Joey Hereman in 2005 een van de vormgevers van het station. In april 2006 gaat Joey aan de slag bij Caz!. Hij maakt daar verschillende programma’s in zowel het weekend als door de weeks. In september 2007 maakt Joey de overstap naar Radio 538, waar hij sidekick wordt van Rick van Velthuysen. Later presenteert Joey zijn eigen programma op vrijdag- en zaterdagnacht van 04:00 – 08:00 uur. In mei 2010 stopt Joey met radiomaken bij 538.

Wat doe je nu?
“Op dit moment ben ik fulltime voice-over en stemacteur. Dagelijks spreek ik verschillende radio- en tv commercials en tekenfilmseries in en presenteer ik af en toe op TV. Zo presenteerde ik bij de KRO (Zapp) en Nickelodeon verschillende Making Of’s van kinderfilms. Ook heb samen met mijn beste vriend Bas Koole een productiebedrijf: TheBank, waarbij we ons bezig houden met verschillende producties, grotendeels in de extreme sports.

Verder presenteer ik elke ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur een programma bij Omroep Sudwest. Een nieuwe omroep voor het grootste deel van Friesland met een nieuwe radio en tv studio en ik mag mij met de invulling bemoeien. Dat is gewoon leuk om erbij te doen. Verder begeleid ik daar verschillende mensen.”

Waarom ben je niet meer op de landelijke radio te horen?
“Dat ben ik wel als voice-over, maar niet meer als radiopresentator of dj. Vind ik soms wel jammer. Als voice-over heb je een mooi bestaan, alleen heb je helemaal geen collega’s. Als je radiobloed hebt, begin je die collega’s na verloop van tijd wel te missen. Bij 538 zat ik (nu ik terug kijk) niet echt op mijn plek en na 3 jaar werd mijn contract niet verlengd. Ik kon toen echter al leven van de voice-overs, dus dat gaf een hoop rust en een mooie gelegenheid om mijn voice-over werk uit te bouwen.”

Wat was je leukste radiomoment?
“Ik denk twee grote momenten:

Toen ik na mijn stage bij 3FM mocht werken om audiovormgeving te maken. Dat was een fantastische periode waar ik een van mijn beste vrienden heb leren kennen: Stas Swaczyna, van de Rocketeers.

Toch denk ik dat de hele periode bij Caz! op nummer één staat. Ik heb daar letterlijk op elk tijdstip van elke dag gezeten en wat hadden we een plezier. Bij Caz! beleefde ik mijn radiodroom voor het eerst echt. Niet ergens een nachtje invallen, maar echt fulltime radio maken als baan. Ik startte de dag om 09.30 en om 21.30 uur ging ik weer naar huis. Ik leefde voor radio en wilde dat toen zo graag.”

Is er een kans dat we je weer landelijk gaan horen?
“Een tijd lang wilde ik dat niet meer. Na 538 even geen radio meer. Even, dat was de bedoeling, maar het werd zo’n 3 jaar. Niet één gesprek gevoerd in die tijd. Zelf denk ik dat juist dat mijn grootste leerperiode is geweest, gewoon door puur even geen radio meer te maken. Toen ik later oude Caz!- en 538-opnames terugluisterde dacht ik: misschien ben ik wel te vroeg bij de landelijke radio komen werken. Ik had het idee dat ik meer dj speelde dan dat ik het echt was. Nu ben ik echt mezelf, en klinkt het ook als mezelf en een stuk relaxter. Ik vind muziek fantastisch en vooral het maken van programma’s, mensen vermaken. Nu zou ik mezelf meer programmamaker noemen dan dj, dus wie weet.”

Naar welke dj en welk station luister je nu graag?
“Ik luister op dit moment het meest naar NPO Radio 2 en Radio 10. Al die nieuwe ontwikkelingen vind ik fantastisch. Toen ik vormgeving maakte bij 3FM zeiden we al dat Jurre Bosman ‘later’ de toekomstige zendermanager van Radio 2 moest worden, gewoon omdat hij frisse ideeën had. En afgelopen jaar is dat nog uitgekomen ook. Fantastisch!

Uiteraard luister ik ook nog vaak naar 538 waar goede vriend Mark (Labrand) op dit moment zijn droom waarmaakt door te ‘shinen’ op het tijdstip en het station waar hij altijd van droomde. Dat vind ik mooi om te zien. Net zoals oud 538-collega Chris Hartgers, die nu weer terug is bij 538. Hij is hoofd vormgeving geworden. Een positie die hij, zonder anderen te kort te doen, al veel eerder had verdiend.”

Heeft de radio nog toekomst?
“Met de komst van iTunes, Spotify en Youtube is er een hoop veranderd. Tegenwoordig hoef je niet meer te wachten tot je favoriete nummer langs komt op een zender, maar je neemt zelf de controle. Toch denk ik dat de radio een oneindig leven heeft. Prijzen winnen of fan zijn van presentator, dj of zender. Op de hoogte gehouden worden van hetgeen wat er gebeurd is (nieuws) of je mening blijven geven, zoals bij de Top 2000. Ergens bijhoren en worden vermaakt.”