Home Landelijke radio Het geluid van 2015 op Eerste Kerstdag op NPO Radio 1

Het geluid van 2015 op Eerste Kerstdag op NPO Radio 1

NPO Radio 1 zendt dit jaar zijn jaaroverzicht uit op Eerste Kerstdag. Van 9:00 tot 16:30u is 'Het geluid van 2015' te horen is. Hierin zijn fragmenten van alle grote nieuws- en sportgebeurtenissen van het afgelopen jaar te horen. 

Daarnaast sturen bn'ers brieven naar mensen die het nieuws waren. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht schrijft er één aan Tour-directeur Christian Prudhomme, Ronald Giphart aan de overleden Joost Zwagerman, Ellen van Langen aan Dafne Schippers, Govert Schilling aan de bewoners van Mars en Henk Spaan schrijft een brief aan bondscoach Danny Blind. 

De NPO zegt over de uitzending: "Het jaar begon dramatisch met de aanslag op de redactie van Charly Hebdo. De wereld kwam in opstand en er volgden grote demonstraties tegen Islam en terreur. Het was ook het jaar van de crash van het vliegtuig van German Wings, de omgevallen hijskranen in Alphen aan de Rijn, de stroom asielzoekers en de uitschakeling van het Nederlands voetbalelftal. Een gesprongen waterleiding die het VUMC in Amsterdam onder water zette en de Teeven-deal die de gemoederen in Politiek Den Haag flink bezighield en de Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven de kop kostte."

"Maar 2015 was ook het jaar van de Terror Oehoe die in Purmerend huishield en voorbijgangers verwondde. Het jaar van de Tourstart dat voor een volksfeest zorgde in Utrecht. Of de schitterende doorbraak van Dumoulin in de hete Spaanse zon van de Vuelta en aan het onnavolgbare wereldkampioenschap van Dafne Schippers op de 200 meter! Het is een greep uit de belangrijkste gebeurtenissen van 2015."