Home Landelijke radio 100% NL Directeur 100% NL en SLAM: “Draaien meer nieuwe muziek dan 3FM”

Directeur 100% NL en SLAM: “Draaien meer nieuwe muziek dan 3FM”

100% NL

Volgens Herbert Visser, directeur van SLAM! en 100% NL, draaien zijn zenders meer nieuwe muziek dan NPO 3FM. Dat zei hij vanmiddag in ‘De Perstribune’ op NPO Radio 1, waar de directeur onder meer sprak over de kwakkelende luistercijfers van 3FM. “Ik had nooit kunnen bevroeden dat mijn 100% NL ooit eens hoger in de luistercijfers zou komen te staan dan het ooit oppermachtige Hilversum 3/Radio 3.”

Herbert vraagt zich wel af of het wel echt zo slecht gaat met 3FM. “Wat ik hoor, is dat het slecht gaat met 3FM en dan wordt gewezen op de luistercijfers. Maar tegelijkertijd is de enige graadmeter voor die bepaling dat het slecht gaat met 3FM de luistercijfers.”

Belastinggeld

De directeur heeft wel kritiek op de ‘muziekradio’ van 3FM. “Is het nog wel van deze tijd dat er jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan belastinggeld gaan naar het draaien van plaatjes op de radio?”, vraagt Herbert zich af. “Maar als we dat dan toch willen, dan merk ik dat 3FM nu juist een heel brede muziekmix uitzendt vol met nieuwe muziek. Als je dan besluit om plaatjes te draaien, dan vind ik dat zoveel mogelijk artiesten moeten profiteren van die belastinginput.”

Volgens Herbert is het wel belangrijk dat er een duidelijke policy is op het gebied van muziekbeleid bij de publieke omroep. “Waar heeft de samenleving en de doelgroep behoefte aan? De Top 40 hoef je niet van voor naar achter te draaien, dat doen 538 en Qmusic al”, aldus de radiodirecteur.

Of Herbert blij is dat het slechter gaat met 3FM? “Wat wij zien is dat de marktaandelen van 100% NL stabiel zijn. De daling van de luistercijfers van 3FM heeft geen enkele invloed gehad op luistercijfers van 100% NL.”

Foto: Floris Heuer