Home Landelijke radio Harm den Besten is ‘grote held’ van Prem Radhakishun

Harm den Besten is ‘grote held’ van Prem Radhakishun

Prem Radhakishun noemt 3FM-dj Harm den Besten ‘een grote held’. “Een hele grote dj, iemand in de categorie van Giel Beelen, Dolf Jansen of Jack Spijkerman.” Radhakishun belde in zijn nachtprogramma ‘Zwarte Pietpraat’ op NPO Radio 1 met Den Besten, naar aanleiding van zijn schorsing op 3FM. Den Besten draaide twee uur lang alleen maar Nederlandstalige muziek op 3FM. Daar werd hij voor geschorst, maar de schorsing werd later weer teruggedraaid.

“Ik heb het gewoon zo maar gedaan, zonder te overleggen”, zei Den Besten over de reden van zijn schorsing. “Je maakt je radioprogramma niet alleen, maar met een team. De interim zendermanager Basyl de Groot vond het niet respectvol naar de andere leden met wie ik het programma maak, dat ik zo maar mijn eigen gang ben gegaan. In die zin is dat wel te begrijpen.”

Radhakishun vond de schorsing onbegrijpelijk en noemde De Groot ‘een mislukte baas van de NPO met een veel te hoog salaris’. “Hij heeft het recht niet eens om je te schorsen!”. Den Besten nam het daarop op voor De Groot. “Je zit mijn baas kapot te maken. Ik ben super blij wat BNN heeft gedaan, daar ben ik het ook helemaal mee eens, maar je roept eigenlijk allemaal weer dingen dat je Basyl de Groot niet goed vindt”, aldus Den Besten.

De 3FM-dj vervolgde: “Basyl is eindelijk iemand die niet alleen maar gaat vergaderen en tenminste ook dingen voor elkaar bokst. Die man is top bezig. Ik vind het ook kut dat hij me geschorst had maar dat heeft hij ook weer teruggedraaid. Dus wat dat betreft; prima gozer.”

Radhakishun steunde Den Besten door in zijn tweede uur van ‘Zwarte Pietpraat’ op Radio 1 alleen maar Nederlandstalige muziek te draaien.