Home Landelijke radio Gwendolina Bastiaensen wint RVU Radioprijs

Gwendolina Bastiaensen wint RVU Radioprijs

De RVU Radioprijs 2005 is gewonnen door Gwendolina Bastiaensen van het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. Met haar programma ‘De poppenmoeder’ wist Bastiaensen ook de 747AM Publieksprijs in de wacht te slepen. De jury onder leiding van programmamaker Felix Meurders oordeelde dat ‘De poppenmoeder’ een zeer intrigerend verhaal is, dat de luisteraar tot het eind toe aan de radio gekluisterd houdt. In dit ‘droevige sprookje’, zoals één van de juryleden het noemde, wordt een moeder geportretteerd die poppen verzamelt om haar verschillende persoonlijkheden vorm te geven.

De tweede plaats was weggelegd voor ‘Een heilig beroep’ van Floortje Smit (RUG Master journalistiek, Groningen). Op de derde plaats eindigde het programma ‘Wees gegroet’ van Sofie Lemaire (Herman Teirlinck Instituut, Woordkunst, Antwerpen). De RVU Radioprijs is dé aanmoedigingsprijs voor studenten aan de radio-opleidingen in Nederland en Vlaanderen.

Opvallend aan de inzendingen van dit jaar was dat de radio afdelingen van de HBO Scholen voor Journalistiek het veelal lieten afweten. Van de 26 inzendingen die dit jaar binnenkwamen waren slechts zes afkomstig van de klassieke journalistieke radio opleidingen.