Home Landelijke radio Sam de Bruyn en Vinny Tailor winnaars RVU Radioprijs 2007

Sam de Bruyn en Vinny Tailor winnaars RVU Radioprijs 2007

Sam de Bruyn en Vinny Tailor zijn de winnaars van de RVU Radioprijs. Juryvoorzitter Jeroen Pauw maakte vanavond op Radio 1 de winnaars van de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor aankomende radiomakers uit Nederland en Vlaanderen bekend. De jury bestond verder nog uit Joop Atsma, Vincent Bijlo, Karin van den Boogaert, Paul van der Lugt en Aaf Brandt Corstius.

In de categorie cultureel/persoonlijk ging de prijs naar Sam de Bruyn van het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. Hij maakte de documentaire ‘Todo Sobre Mi Madre’ , waarin hij in Spanje op zoek gaat naar wat vermoedelijk de ‘grote liefde’ van zijn moeder was.

Vinny Tailor viel met haar programma ‘Hosselen’ in de prijzen in de categorie journalistiek/nieuwsgeoriënteerd. In het programma interviewt zij een hosselaar, die leeft van drugshandel en ‘meisjes begeleiden’, zoals hij het zelf noemt. “Een prachtig programma dat alle andere programma’s in deze categorie royaal achter zich laat”, zo oordeelde de jury.

Voor het eerst in de 16-jarige geschiedenis van de RVU Radioprijs stond die dit jaar ook open voor jonge radiomakers die werkzaam zijn in de media. Voorheen konden alleen studenten aan de scholen voor journalistiek meedoen. Volgens de organisatie was het aantal BNN-bijdragen “opmerkelijk”. Een derde van de inzendingen kwam van medewerkers van de jongerenomroep. In totaal werden 37 programma’s ingezonden.

Vorig artikelEdwin Rutten en Meta de Vries krijgen ochtendshow op Radio 6
Volgend artikel100%NL geeft ooglaserbehandeling weg