Home Landelijke radio BNN University haalt kwart nominaties RVU Radioprijs binnen

BNN University haalt kwart nominaties RVU Radioprijs binnen

De studenten van de BNN University hebben drie van de twaalf nominaties voor de RVU Radioprijs in de wacht gesleept. Marlies Waters, Hadjar Benmiloud en Frank van der Lende hebben reportages gemaakt die voor de prijs in aanmerking komen. De drie producties worden deze week uitgezonden in het BNN radioprogramma BNN Today op Radio 1 tussen 20:00 uur en 22:00 uur. Daarnaast worden alle twaalf nominaties op zondagavond gedraaid in Holland Doc op Radio 1.

De RVU Radioprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers die een journalistieke of artistieke opleiding volgen in Nederland of België, of werkzaam zijn bij een regionale of landelijke omroep. BNN University dingt sinds twee jaar mee naar de RVU Radioprijs. De negen andere genomineerden zijn Koen de Smet van het Herman Teirlinck Instituut Antwerpen, Mart Grol van de Fontys Hogeschool Tilburg, Ben Meindertsma van de Journalistiek Rijksuniversiteit Groningen, Mijke Hurkx van de Fontys Hogeschool Tilburg, Rebekka De Wit van het Herman Teirlinck Instituut Antwerpen, Maarten Lauwaert van RITS Brussel en Kaat Haest en Frances Lefebure van het Herman Teirlinck Instituut Antwerpen.

De uitreiking van de RVU Radioprijs is op 28 augustus en wordt live uitgezonden op Radio 1. Vorig jaar wonnen Lotte Lesage en Rudy Mackay de prijs.