Home Landelijke radio SVJ Utrecht maakt grote kans op RVU Radioprijs 2008

SVJ Utrecht maakt grote kans op RVU Radioprijs 2008

Bij de RVU Radioprijs, de aanmoedingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen, maken studenten van de School voor Journalistiek uit Utrecht dit jaar grote kans er met de prijzen vandoor te gaan. 36 inzendingen kwamen bij de RVU binnen en daarvan zijn er 14 genomineerd die strijden om de twee prijzen in de categorieën journalistiek/nieuwsgeoriënteerd en cultureel/persoonlijk.
Opvallend is dat de School voor Journalistiek in Utrecht goed vertegenwoordigd is bij de genomineerden. Van de veetien programma’s zijn er zes afkomstig uit Utrecht. Daarnaast zijn er vijf Vlaamse nominaties en twee via BNN University. Verrassend is een nominatie van iemand die nooit eerder radio heeft gemaakt en er ook geen opleiding voor heeft gehad.
De jury, onder leiding van Giel Beelen, bepaalt uiteindelijk wie er gaan winnen. De genomineerde programma’s zijn vanaf zondag 6 juli te beluisteren via ‘Holland Doc Radio’, van 21.00 tot 22.00 uur op Radio 1. De uitreiking van de prijs vindt plaats op donderdag 28 augustus vanaf 19:00 uur, ook op Radio 1.