Home Landelijke radio Nieuw en aangescherpt reglement voor Gouden RadioRing

Nieuw en aangescherpt reglement voor Gouden RadioRing

Gouden RadioRing

De stembussen voor de Gouden RadioRing 2018 zijn vanochtend geopend. De grootste radioprijzen van Nederland hebben dit jaar een nieuw reglement. Zo maakt niet meer ieder radiostation en/of dj kans om in de prijzen te vallen. Ook maakt een radioprogramma vanaf nu vaker dan één keer kans op de prijs voor beste programma.

Verkiesbare programma’s en presentatoren dienen vanaf nu ook aangesloten te zijn bij een zender die deelneemt aan het Nationaal Luisteronderzoek (NLO). Dat zijn dit jaar 100% NL, BNR Nieuwsradio, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, Radio 538, Sky Radio, Qmusic, Radio Veronica, Radio 10 en SLAM!.

Andere wijzigingen

Een radioprogramma maakt vanaf nu ook elk jaar opnieuw kans om de Gouden RadioRing te winnen, inclusief winnaars van voorgaande edities. Daarmee is de Gouden RadioRing geen eenmalige prijs meer. Een programma of presentator is ook alleen verkiesbaar als diegene in 2017 minimaal in een aaneengesloten periode van 3 maanden heeft uitgezonden met een minimum van 12 uitzendingen.

Half januari wordt de Top 5 van beste radioprogramma’s en de Top 3 van de Zilveren RadioSter Man/Vrouw bekendgemaakt. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het RadioGala van het Jaar, dat plaatsvindt op donderdag 25 januari 2018 om 20:00 uur in Theater Gooiland in Hilversum. Ook de Marconi Awards worden die avond uitgereikt. Stemmen kan via de site van AVROTROS.

De organisatie  van Gouden RadioRing was de afgelopen jaren altijd in handen van Arjan Snijders. Hij liet begin dit jaar weten te stoppen met de organisatie. Snijders was het ‘gedonder en gezeur’ beu.