Home NPO 3FM 3FM Serious Request Glazen Huis van 3FM heeft dit jaar twee verdiepingen

Glazen Huis van 3FM heeft dit jaar twee verdiepingen

Het Glazen Huis van 3FM heeft opnieuw een metamorfose ondergaan. Gooide 3FM voor de 2015-editie de inrichting en bouw van het huis al op de schop, nu verandert er nog meer: het Glazen Huis krijgt twee verdiepingen. Beneden staat de mobiele studio, de verdieping erboven fungeert als ontspanningsruimte voor de dj’s en andere (slaap)gasten.

Bijna alles in het Glazen Huis is dit jaar van glas, tot aan de slaapkamers van de dj’s. “Het publiek zit er daardoor dichter op dan ooit. Vanaf het Marktplein of welk kanaal dan ook: radio, televisie, online”, vertelt zendermanager Edwin Valent in De Stentor. “Dat maakt het wel heftiger voor Sander, Angelique en Domien.” Volgens Valent wordt het Glazen Huis dit jaar écht een huis, met ook een werkkamer, sportkamer en spelkamer.

Meer veranderingen

Er wordt dit jaar ook voor het eerst met de traditie gebroken om het eindfeest op een ander plein te houden dan het plein waar het Glazen Huis staat. Zowel het Glazen Huis als het eindfeest zijn op het Apeldoornse Marktplein.

Op de allerlaatste actiedag, 24 december, dragen ook de andere radiozenders van de publieke omroep hun steentje bij aan de actie. Zo gaan dj’s van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis, schrijft de regionale krant.

Serious Request 2017

Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen gaan dit jaar het Glazen Huis in tijdens de veertiende editie van 3FM Serious Request in Apeldoorn.

Voor Verschuuren is het de vierde achtereenvolgende keer dat hij in het Glazen Huis zit; voor Hoogendoorn en Houtveen wordt het beide hun debuut in het huis. Houtveen is de derde vrouwelijke dj die plaatsneemt in het Glazen Huis. Eerder gingen Annemieke Schollaardt (2009, Groningen) en Claudia de Breij (2004, Utrecht) haar voor.

Onder de slogan ‘Breng ze weer samen’ halen drie 3FM-dj’s in de week voor Kerst geld op waarmee Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen opsporen, het contact met hun familie herstellen en hen weer thuis brengen.

 

Foto: Raymond van Olphen | 3FM